събота, 14 май 2016 г.

Фризер Liebherr - предимства и недостатъци на уредите no frost

Уредите no frost също изискват поддръжка…

Ако сте се спрели на фризер Liebherr, добре е да знаете, че макар и да изискват по-малко внимание, тези уреди също имат нужда от поддръжка. Така например, в класическия случай един фризер Liebherr с функция no frost трябва да се почиства старателно един път в годината.


Фризер Liebherr - предимства и недостатъци на уредите no frost
Ако не правите това, рискувате в уреда да се появи неприятна миризма, източникът на която да не можете да определите. Всъщност тази миризма се появява, защото преди прибраните във фризера хранителни продукти да замръзнат, те често отделят известно количество течност и това може да е причина за лошата миризма, особено ако става дима за месо.

Почистването на уреда става изключително лесно. За целта е нужно сам да изпразните неговото съдържание и са го почистите с лимон, хлебна сода и вода или оцет, а защо не и с гъбичка за миене на чинии и малко веро. Така ще освежите вашия фризер и той ще ви служи вярно и без лоши миризми за следващата една година.

Интересно предимство на модерния фризер Liebherr с функция no frost е, че поставени във фризера, храните не се покриват с фин слой лед, което позволява да запазят своите вкусови качества.

Недостатъци на уредите no frost…

Ако сте се спрели на фризер Liebherr от типа no frost, трябва да знаете, че те имат и някои недостатъци. Така например ако живеете на място, на което тока спира често, този вид фризер не е подходящ за вас.

Обикновено уредите от тип no frost нямат никакъв лед вътре, което по принцип е хубаво, но при проблем с електрическото захранване уредът бързо се затопля и не може да задържи температурата ниска, както би могъл един класически фризер с ръчно размразяване.

Уредите които са с класическо ръчно размразяване могат да задържат ниската температура във фризера за поне 24 часа, което може да се окаже доста ценно при евентуално прекъсване на електричеството.

Говорейки за фризер Liebherr с функция no frost, трябва да имате предвид и това, че обикновено този тип уреди са малко по-скъпи. Въпреки, че марката Liebherr традиционно е сред най-добрите по отношение на цената, уредите no frost винаги са на малко по-висока цена от обичайното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар